Team

Mark Abbema

Mark Abbema rolde als kleine jongen als het ware de horeca in. Zijn eerste getuigschrift dateert al uit 1978, toen hij als 13-jarige leerling begon bij Grand Hotel Britannia in Vlissingen.

In 1988 vervolgt hij zijn loopbaan bij Hilton Rotterdam en via Hilton München belandt hij tenslotte als Resident Manager bij Hilton in Kenia, alwaar hij zijn vrouw Eliana leerde kennen. De grote deskundigheid en het tomeloze enthousiasme van beide echtelieden hebben zeker bijgedragen aan het succes van hun hotels, die tot de top van Oost-Afrika behoren:  www. fairviewkenya.com & www.countrylodge.co.ke. Vanuit Kenia werd reeds begonnen met de verkoop van kwaliteitswijnen via Abbema Wines, gevestigd te Zwijndrecht.

Na een weloverwogen besluit de hotels te verkopen en hun ooit zo geliefde Kenia te verlaten, werd besloten terug te keren naar de Nederlandse roots van Mark, te weten Hendrik-Ido-Ambacht, alwaar het bedrijf Bruderer Property B.V. werd gestart.

 

Eliana Abbema-Szlapak

Voor Eliana Abbema-Szlapak, geboren in Nairobi als dochter van een hotelier, was het natuurlijk vanzelfsprekend dat zij in de voetsporen van haar vader Charles Szlapak zou treden. Zo vertrok ze dan ook in 1987 van Kenia naar de hotelschool “Les Roches” in Crans Montana te Zwitserland. Na haar opleiding werkte Eliana onder andere voor Club Med in Eilat, Hilton Tel Aviv en Hilton Nairobi alvorens ze samen met Mark Abbema aan de slag ging bij het Fairview Hotel in Nairobi.

Eliana weet als geen ander hoe belangrijk het is om met mooie wijnen te mogen werken, hetgeen resulteerde in de opzet van het bedrijf Abbema Wines, gevestigd te Zwijndrecht. Leuke bijkomstigheid is dat Eliana zes talen spreekt namelijk Engels, Duits, Frans, Hebreeuws, Nederlands en natuurlijk Swahili. Samen met echtgenoot Mark is Eliana verantwoordelijk voor Bruderer Property B.V.

 

Jacob Abbema

Jacob Abbema is geboren in Nairobi (Kenia) en na The Banda primary school en Hilton college (Zuid-Afrika) te hebben doorlopen heeft hij besloten het familiebedrijf in Nederland te komen versterken. Jacob is verantwoordelijk voor het magazijn bij Bruderer Trading (Ton Hagedoorn) en Abbema Wines.
Hij steekt graag de handen uit de mouwen, hij houdt zich bezig met het laden/lossen en verzamelen van het bestek, glaswerk, servies en de wijnen. Hij zorgt ervoor dat de binnenkomende goederen op de juiste locatie worden opgeslagen voordat deze worden uitgeleverd aan onze klanten binnen Nederland. Jacob’s passie is schilderen: binnen verscheidene gebouwen van ons moederbedrijf Bruderer Property B.V. heeft Jacob zijn schilderkunst al getoond.